Gud har omsorg for hele skaberværket

– Men han har delegeret et ansvar til os mennesker for at passe på Jorden, skriver Arngeir Langås i BDMnyts leder.

Leder af Arngeir Langås, generalsekretær

Har du nydt naturen her i sommer? Set en smuk solnedgang, glædet dig over fuglenes sang, gået i ét med skaberværket på en lille vandretur i naturen?

Det har jeg.

Vi er del af naturen

Måske er kærlighed til skaberværket nøglen til at passe på det? Måske er det vigtigt, at vi mennesker indser, at vi er en del af naturen og ikke over eller udenfor den, hvis vi rigtig skal forstå hvad, der er på spil i vor tid?

For med hovedet ved vi jo, at klimakrisen er over os; det kan vi læse om hver dag i aviserne: Grønlands is smelter, havet bliver varmere. Vi kan også mærke det: regnet falder kraftigere, luften er fugtigere.

Tro præger holdning

Har vores tro på Gud noget med klimaet at gøre, med biodiversiteten? Ja, for hvad vi tror om Gud præger vores holdning til skaberværket. Hvis vi tror, at Jorden alligevel skal gå under, fordi det er forudbestemt af Gud, så orker vi måske ikke at kæmpe. For så er kampen umulig at vinde.

Eller hvis vi tror, at Gud er uden magt til at frelse livet på jorden eller ligeglad med vores liv.  Så opgiver vi troen på Gud og mister livsmodet.

Gud er livets Gud

Den mest naturlige tro er efter min overbevisning, at Gud elsker sit skaberværk, og at han lider med dyr og mennesker, når han ser, vi ødelægger livet.

Gud er livets Gud og gav endda sin Søn for at redde os fra døden.

Der er mange tegn på Guds lidenskab for livet. Men Han har delegeret et ansvar til os mennesker for at passe på Jorden.

Så min bøn er, at Helligånden giver os kraft, tro og evne til at kæmpe på livets side, sammen med Gud, for at frelse skaberværket. For frelse har vi brug for, ikke kun i åndelig forstand, men i aller højeste grad rent fysisk.