Cirkusskole giver livsglæde til unge med udviklingshæmning

Palæstinas Cirkusskole har igen besøgt det BDM-støttede rehabiliteringscenter på Vestbredden. – Børnene og de unge har fantastisk kreativitet og kommunikationsevner, fortæller skolen.

Det ligger lige til højrebenet: Unge med udviklingshæmning har gavn af at lære klatrekunster på en cirkusskole. Det styrker både motorikken og mentaliteten. Motion og livsglæde går hånd i hånd.

De unge på det BDM-støttede Star Mountain Rehabilitation Center laver sjove kunster i forvejen. Op mod jul blev teater- og danseforestillinger integreret i en festlig ceremoni, som mødte store klapsalver fra forældrene og centrets ansatte, fortæller Star Mountain.

Fantastisk kreativitet

Derfor faldt det også i god jord, da ”Palestinian Circus School” besøgte centret for at lære de unge at optræde i cirkus.

Cirkusskolen beretter på sin Facebook-side:

– Vores cirkusprogram for mennesker med handicap involverer publikum. Det tager udgangspunkt i børn og unges kunstneriske, motoriske og akrobatiske færdigheder og viser gentagne gange deres fantastiske kreativitet og kommunikationsevner.

Optrådte i Tyskland

Skolens cirkusprogram yder støtte til den psykoterapi, fysioterapi og ergoterapi, der tilbydes på rehabiliteringscentret.

Centerleder Ranya Karam fortæller om unge med særligt talent for at optræde:

– I samarbejde med Palæstina Cirkusskole deltog en af ​​vores talentfulde elever, Mohammad Assis, i et akrobatisk show i Bremen, Tyskland. Mohammad har trænet med Cirkusskolen i flere år, fortæller hun i en rapport fra 2022. 

Smil på læben

Men ikke nok med det. At optræde med forskellige sketcher er også en del af festlighederne på selve centret. Således også ved julefejringen den 21. december 2022.

– Julefesten i hallen på centret gav eleverne et smil på læben. Flere teater- og danseforestillinger blev integreret i en festlig ceremoni, som mødte store klapsalver fra centrets ansatte og fra forældrene til de fremmødte børn. De optrædende bar et kostume, når de optrådte. Glæden var især stor, da julemanden som afslutning på ceremonien trådte ind i lokalet og delte gaver ud til alle eleverne, lyder en rapport fra Star Mountain.

Læs hele Ranya Karams rapport fra 2022 her.