11 volontører klar til at gøre en forskel i Tanzania

9 unge sendes ud af BDM og 2 af organisationen Fremtid & Håb. Alle 11 var på volontørkursus i Christiansfeld den 4. – 6. august. Rejste ud sammen med lærerpar, som skal undervise missionærbørn.

– Vi havde en dejlig weekend med volontørkursus, hvor BDMs 9 nye volontører og Fremtid & Håbs 2 nye volontører mødtes i Christiansfeld som forberedelse på deres rejse som volontører i hhv. Sikonge og Sumbawanga, fortæller ungdomssekretær Celia Skov Skjerning.

Introduceret til swahili

Weekenden bød på en masse oplæg omkring volontørlivet i Tanzania, om at rejse ud med BDM som organisation, swahili-undervisning, og at have Gud med i sit ophold.

– Derudover var der god tid til at volontørerne kunne lære hinanden lidt at kende inden deres store rejse, fortæller Celia.

– Weekenden sluttede med en udsendelsesgudstjeneste med stor opbakning fra volontørernes familier og venner, som var kommet for at sende dem godt afsted på rejsen med Guds velsignelse.

De fire volontører som skal til Sikonge og undervise missionærer Mia og Michael Korsgaard Toldams tre drenge og Lene og Martin Skrivers tre børn er: Ella Wessing, Jonathan Lauritzen, Miriam Lærke Kure og Lærke Holst Rechnagel.

De fem volontører som skal til Peter’s House, Sumbawanga, og være sammen med børnene der er: Lucas Bach, Mads Emil Lykke Jensen, Sara Vigsø Østerby, Ester Thomey Damgaard og Amalie Møller Hansen.

Rejste sammen med lærer

De 11 volontører rejste fredag den 11. august sammen med Lene og Martin Skriver. Lene skal være lærer for de seks danske børn i Sikonge i det kommende skoleår, mens Martin fortsætter som psykolog ”på distancen.”

Alle 13 fløj via Istanbul og Dar es Salaam til Iringa, hvor de skal læse swahili i to uger på det lutherske center. BDM’s generalsekretær Arngeir Langås vinkede farvel til dem i Kastrup Lufthavn:

– Stemningen var god og køen kort, og nu skulle de være godt på vej, fortæller han.