Unge frivillige skaber trivsel for børn i Tanzania

Fire volontører er klar til at gøre hverdagen lidt sjovere for forældreløse børn på Peters House i Tanzania. Skal blandt andet lave en fodboldbane.

Fire unge volontører har lige været på et kort forberedelseskursus i Christiansfeld inden afrejse til Tanzania, hvor de skal hjælpe til på børnehjemmet Peters House i Sumbawanga i Vesttanzania.

Undervise og lege med børnene

Anne Jørgensen og Majken Plougmann Hansen, begge fra Aarhus, rejser senere på måneden for at tilslutte sig staben på børnehjemmet, lege og være sammen med den omkring 30 børn.

– Derudover skal de muligvis undervise nogle af børnene og lave lidt praktisk arbejde såsom at male eller lignende, fortæller BDM’s ungekoordinator Emma Nørgård Kristoffersen.

Vil lave en god fodboldbane

Foruden de to piger rejser også Jonathan Vig fra Galten og Torbjørn Hareide fra Højbjerg ud til børnehjemmet. De er faktisk allerede rejst kort efter forberedelseskurset i den forløbne weekend.

– Jonatan og Torbjørn skal være praktisk-volontører, hvor de skal lave en fodboldbane på børnehjemmet, fortæller Emma, og Torbjørn supplerer: 

– Projektet går ud på at skabe gode forhold for børnene, hvor de har mulighed for at lege og dyrke sport sammen og udvikle sig gennem det. Hovedfokus er at lave en god fodboldbane til børnene, så de har et ordentligt sted at spille fodbold, fortæller han.

Bruger meget tid på fodbold

Helt konkret skal Jonatan og Torbjørn rette banen op.

– Banen ligger på en skråning og skal udlignes og blive plan. Derudover skal der bygges nogle rigtige fodboldmål, fortæller Torbjørn.

Drengene har selv samlet ind til projektet i deres eget netværk.

– Ud fra, hvad børnene fortæller, vil realiseringen af projektet betyde utrolig meget for dem, da de bruger meget af deres tid på at spille fodbold, fortæller Torbjørn.

Alle fire volontører skal desuden besøge BDM’s gadebørnsprojekt inde i Sumbawanga – en by på omkring 200.000 indbyggere. Volontørerne kommer hjem til Danmark i juni måned.