Søndagsskoler i Tanzania fik ny inspiration

I Kigoma har 12 søndagsskolelærere netop været på kursus og har modtaget søndagsskolemateriale sponsoreret af BDM.

I begyndelsen af februar 2023 var 12 søndagsskolelærere fra Brødrekirken i Tanzania samlet til et tredages kursus på Brødrekirkens kursuscenter i Kigoma. Undervisningen varede tre dage.

– Dagene bød på bibelundervisning samt samtaler og undervisning om, hvordan man underviser børn, fortæller missionær Hanne Kuheda Simonsen.

– De var meget begejstrede for dagene her, fortsætter hun. – Det at kunne mødes med andre søndagsskolelærere og få en snak med dem var til stor glæde for dem.

Søndagsskolelærerne fik også nye materialer med hjem til deres kirker:

– Med hjælp fra BDM- venner i Danmark har vi nu købt bøger til dette kursus, så lærerne kan få 3 bøger og billedmateriale med hjem til deres undervisning, fortsætter hun.

Hanne Kudeha Simonsen fandt frem til materialet, der er på swahili med illustrationer af Jesus, disciple og andre nøglepersoner i en afrikansk udgave.

Materialet er udviklet af missionær Else Højvang og menighedsudvikler Anatoria Aligaweza i Karagwe Stift.

Der er planlagt 4 lignende seminarer i løbet af året. Pastor Ndanda og Sekela varetager undervisningen med hjælp fra en ung mand, Ezekiel, slutter Hanne Kudeha Simonsen, der er udsendt til Kigoma sammen med sin mand Kjeld.