Udgivet den
Af:Bdm

Ny ungdomssekretær vil give den gode volontøroplevelse videre

Signe Kruse fra Børkop er ansat som ny ungdomssekretær i BDM med ansvar for at holde kontakt med udsendte volontører.

Af Tine Skovbo, gymnasielærer og frivillig skribent

Signe Kruse er netop blevet ansat som ungdomssekretær i Brødremenighedens Danske Mission (BDM). Hun er 21 år og bor i Børkop, hvor hun arbejder i en børnehave.

Som ungdomssekretær skal hun blandt andet overtage Rebekka Knudsens ansvar som tovholder, når BDM udsender volontører. Og det var netop fordi hun selv har været udsendt som volontør for BDM, hun søgte stillingen som ungdomssekretær.

– Det var en enormt givende oplevelse for mig at være afsted som volontør, så jeg havde lyst til at være med til også at give de kommende volontører en god oplevelse.

Samme humor, meget grin

Signe arbejdede på børnehjemmet Peter’s House i Sumbawanga i efteråret 2021.

– Det, som gjorde størst indtryk på mig, var de mennesker, vi mødte. På kort tid dannede vi venskaber på trods af forskellige kulturer. En ting som virkelig overraskede mig var, hvor ens humor vi havde. Så min tid på Peter’s House var virkelig en tid fyldt med grin!

Kontakten til Danmark er vigtig

Én af kerneopgaverne som ungdomssekretær er at holde jævnlig kontakt til de udsendte volontører. Her er hun forberedt på at blive konfronteret med nogle barske virkeligheder.

– Selvom jeg ser tilbage på min oplevelse med en masse glæde, så mødte jeg også udfordringer. Det er særligt de udfordringer, og min erfaring derfra, jeg vil trække på som ungdomssekretær, fortæller hun.
Signe oplevede på egen hånd, hvor vigtigt det er, at have kontakt til én i Danmark, man kan tale med om sine oplevelser og tanker.

– Man er som volontør som oftest i kontakt med omsorgsvigtede børn, og børn som har forfærdelige oplevelser med i bagagen. Og der var det som volontør rart at have én, man kunne ringe til og sparre med i forhold til, hvordan man kunne tackle situationen.

Kender det omvendte kulturchok

Signe står ikke alene i arbejdet med volontørerne i BDM. Hun samarbejder med den anden af BDMs to ungdomssekretærer. Mens Signe har fokus på udsendelsen af volontører, ligger makkerens fokus hos de hjemvendte volontører i BDMs Unge.

Dette fællesskab af hjemvendte volontører har Signe allerede stiftet bekendtskab med, da hun selv vendte hjem fra Tanzania.

– Der er store følelser på spil i tætte relationer, hvilket jeg især oplevede, da jeg skulle forlade Peter’s House. Det er hårdt at tage hjem igen, og jeg oplevede at få et omvendt kulturchok, da jeg kom hjem til Danmark igen. Det kan være svært, men så er det rart at vide, at tidligere volontører har stået i samme situation.

Udrustet og klar til opgaven

Signes volontørophold og erfaring med BDMs Unge har gjort hende godt rustet til arbejdet som ungdomssekretær i BDM. Nu glæder hun til, hvad arbejdet vil bringe.

– Jeg glæder mig mest til at få lov til at blive en del af de kommende volontørers rejser. Det gør mig så glad at tænke på hvilke spændende oplevelser, de har i vente.