Sennepskornet: Et lille medie med stor virkning

Sennepskornet udkom første gang for 101 år siden som blad til uddeling. Nu udkommer det digitalt som nyhedsmail til indbakker på computere. Men indholdet er det samme: Nyt fra Brødremenighedens Danske Mission og en andagt med inspiration fra Bibelen.

Den 7. september 2022 var det 101 år siden Femøre-foreningen – senere Tiøre-foreningen – så dagens lys. Foreningen blev dannet for at støtte Brødremenighedens Danske Missions vigtige missionsarbejde.

Jesu lignelse om det lille sennepskorn var inspirationen. Sennepskornet er som bekendt det mindste af alle frø, der dog vokser til et stort træ, hvor himmelens fugle kan bygge rede, jfr. Mattæus-evangeliet 13:31-32.

Sennepskornet lagde derfor navn til foreningens blad, der bragte nyt fra BDM’s missionærer. I foreningen samledes medlemmerne for dels at bede for missionen og dels yde mindst 10 øre om ugen til arbejdet.

Sennepskornet blev delt ud til interesserede af såkaldte ”samlere”, der også indsamlede penge til arbejdet. Sennepskornet voksede i oplag, så det i bladets storhedstid i 1950’erne kom op på 9.300 eksemplarer. Og i løbet af de første 35 år fik Tiøre-foreningen indsamlet over 600.000 kroner.

Siden er oplaget faldet – dels fordi BDMnyt har overtaget funktionen som nyhedsmedie, dels fordi nyheder i stigende grad formidles digitalt. Sennepskornet udkommer derfor nu som nyhedsmail direkte i indbakken på computeren. Herfra kan den videresendes til venner og bekendte, så BDM’s missionsarbejde bliver kendt af flere.

Det er stadig gratis at modtage Sennepskornet, som udkommer 4 gange om året. Hver gang vil der være en frisk historie fra felten, en andagt og links til flere nyheder på BDM’s hjemmeside.

Vi håber Sennepskornet vil inspirere til at bede for og støtte BDM’s vigtige missionsarbejde i Albanien, DR Congo, Tanzania og Vestbredden.

Med kærlig hilsen,

Svend Løbner, redaktør

PS. Denne nyhedsmail er sendt til alle, der har givet deres mailadresse til BDM. Ønsker man ikke nyhedsmailen tilsendt, kan man nemt melde den fra nederst i mailen, hvor der står ”unsubscribe”.