Generalsekretær Arngeir Langås skriver fra Tanzania, hvor han besøger Brødrekirkens arbejde. Første stop er Sumbawanga:
Kirkens formand Erord Simae var taget til Mbeya for at tage imod mig. Han kendte mig ikke, men fordi partnerskabet mellem Brødremenighedens Danske Mission og Tanzanias Brødrekirkes provins i Rukwa-provinsen har en lang historie og anses af begge parter som vigtig, var det at modtage BDMs generalsekretær en måde at vise dette på.
Ledere kommer og går, men partnerskabet består
Flyet var forsinket, så vi udskød den fem timer lange biltur til Sumbawanga til dagen efter. Undervejs talte vi om partnerskabet og Simae greb især fat i et tema, nemlig at kirkens og BDMs ledere kommer og går, men partnerskabet består.
I Rukwa-provinsen har Brødrekirken over 100.000 medlemmer fordelt på 367 menigheder. BDM bidrager i 2022 med to missionærer (Janice og Mads Refshauge Jakobsen i Kipili) og otte volontører.
Jeg mødte de fire volontører, der er af sted i efteråret. De arbejder på børnehjemmet Peter’s House. Dér fik jeg en fin introduktion af lederen Kalisto Mapunda, mens alle børn var til stede, og blev derefter vist rundt.
Vi supplerer hinanden som lemmer på Kristi krop
Også bibelskolen Mlimani College blev jeg kendt med. BDM støtter uddannelsen af evangelister, og de deltog i et møde med sang i anledning af mit besøg. En rapport om arbejdet blev læst op, og der var stor taknemlighed for støtten fra BDM.
Partnerskab er en god ting, hvor vi har forventninger til hinanden og stræber efter gode resultater af de fælles initiativer. Partnerskabets teologi er, at vi er lemmer på Jesu krop og derfor er ét til trods for vores forskellighed. Vi har brug for hinanden for at være det, vi er, på en god måde.
I næste rejseblog fortæller Arngeir Langås om sine oplevelser i landsbyen Kilipi ved Tanganyikasøen.