Rejseblog: Muntert møde med kirkeledere i Kigoma

Generalsekretær Arngeir Langås fortæller om rejsen til den nordlige del af Tanganyikasøen, hvor der er masser af opgaver for de nye missionærer. 

Dette er min tredje og sidste rejseblog fra Tanzania i denne omgang. Fra Sumbawanga til Kipili og nu til Kigoma ved Tanganyikasøens nordlige bredder.

Mads og jeg kørte en hel dag til Kigoma. Vejen gik igennem Katavi nationalpark, så vi fik endda set nogle giraffer langs vejen.

Vel fremme var vi godt støvede, for selv om vejene var meget gode, var det meste af strækningen på grus. Vi blev mødt af Hanne og Kjeld Simonsen, som lige er ankommet fra Danmark som de nye missionærer til Lake Tanganyika-provinsen.

”Dr Livingstone, I presume?”

Næste dag begyndte sammen med kirkens ledere. Der var andagt og sang i kirken og en munter præsentationsrunde. Derefter viste de os rundt i byen, blandt andet David Livingstone-museet på stedet, hvor han og Stanley mødtes: ”Dr Livingstone, I presume?”

Kigoma ligger, i lighed med Tabora, på den gamle slaverute til Zanzibar. Begge byer er centrale i BDM’s arbejde.

Vi besøger David Livingstone-museet.

Opgaver er der nok af

Kjeld er murer og har i forvejen masser af Tanzaniaerfaring fra den del af missionsarbejdet, der drejer sig om vedligehold og konstruktion af kirker, skoler, hospitaler og beboelseshuse. Hanne er skolelærer og får brug for sine pædagogiske evner i undervisning af søndagsskolelærere og kristendomsundervisning i det hele taget.

Ja, opgaver er der nok af, og de to er allerede godt i gang.

Vigtigt at kende vores missionspartnere

Der var gode samtaler med kirkens folk om løst og fast, for eksempel om, hvordan vi bedst skal samarbejde i det næste stykke tid, og om hvor vigtigt det er, at kende historien, hvad enten det er landets eller kirkens. Vi havde to dejlige måltider sammen hjemme hos næstformanden.

Det var en glæde at besøge både Sumbawanga, Kipili og Kigoma! For mig som ny generalsekretær i en lille, men effektiv missionsorganisation, er det vigtigt at kende vores missionspartnere og den virkelighed vores missionærer og volontører befinder sig i. Derfor var dette besøg så værdifuldt.