Udgivet den
Af:Bdm

Rejseblog: Et indblik i det vi kender

De to ungdomssekretærer Rebecca og Emma har besøgt de steder i Tanzania, hvor de selv har været volontører. Ved en dimission på børnehjemmet Peters House oplevede de betydningen af, at volontørerne deltager i børnenes liv.

Efter en lang rejse med forskellige flyruter, pauser i forskellige internationale lufthavne og afslutningsvis en bustur med en løsslubben høne, der nappede ud efter et barns ansigt, ankom vi til Sumbawanga. Her har vi tilbragt de første dage af vores rejse i Tanzania. Fredag morgen rejser vi videre til Kigoma og senere tager vi turen til Sikonge.

Vores dage i Sumbawanga nærmer sig sin afslutning, og vi har i særdeleshed oplevet mange ting – dog er mødet med det sted og de mennesker, vi selv, i vores volontørtid, har brugt meget tid med, stået som noget særligt. Endvidere har det også været givende at få et mere objektivt indblik i BDMs volontørprogram. Dette har vi fået ved at følge volontørerne i deres hverdag.

Dimission for tre drenge gjorde indtryk

Under bagende sol var vi i onsdags, sammen med volontørerne, inviteret til dimission for tre af drengene fra Peters House. Dimissionen bestod af musik og dans, taler, bøn og overrækkelse af eksamensbeviser til dimittenderne. Og på trods af, at seks danskere er enormt spændende for afrikanere, så var det tydeligt at se, hvilken betydning det havde for drengene, at volontørerne var en del af deres store dag.

Denne oplevelse har givet os et indblik i, hvilken rolle volontørerne har i børnene på Peters Houses liv. Som volontør får man lov til at være en støtte for børnene og de ansatte, samt tage del i børnenes liv, og hvad der fylder hos dem.

Vi oplevede det selv dengang, vi var volontører, men at få et indblik i det fra en mere observerende vinkel, har gjort stort indtryk. Dette indtryk har endnu engang overbevist os om, at volontørarbejdet er et vigtigt projekt, som både giver og spreder glæde hos børn og ansatte på Peters House og hos volontørerne.

Dette er blot en af de mange oplevelser, vi har haft indtil videre, og vi glæder os til mange flere.