Peter Salangi mistede begge sine forældre som teenager, men på Peters House fik han skolegang og uddannelse. Nu er han elektriker og klar til at starte egen virksomhed.
– Jeg voksede op i en familie med otte personer, men vi børn mistede begge vores forældre. Min far døde først, og derefter blev min mor syg og døde.
Sådan begynder Peter Salangi sin triste historie. Det var i 2014. Som 16-årig teenager var Peter nu i en udsat position. Derfor tog hans storesøster ham med til Peters House i Sumbawanga. Der skulle ske noget.
– På Peters House fik jeg hjælp til skolegang og en uddannelse som elektriker. Jeg drømmer om at starte egen virksomhed her i Sumbawanga, eller hvor der nu er arbejde. Gerne en større by, hvor der er behov for en elektriker fortæller han.
Børnehjemsleder fik ham ind på uddannelse
Der lige nu er der 25 børn på Peters House. Hvordan mon det er at komme ind som ny?
– Jeg skulle lige vænne mig til de nye omgivelser. Først følte jeg mig som gæst, men efter hånden som jeg fandt mig til rette, følte jeg mig hjemme. Jeg kan godt lide at være her og er rigtig glad for mine
kammerater.
Og så begyndte du at studere?
– Ja, jeg begyndte i grundskolen, derefter overbygningen, og nu er jeg færdig som elektriker. Det var lederen her på børnehjemmet, Kalisto, der fortalte mig om mulighederne og banede vej for et ophold på en håndværkerskole i Mbeya.
En ny start venter
Peter Salangi er 25 år og klar til at flytte ud efter 10 år på Peters House. Han har ikke planer om at stifte familie lige nu. Først skal han have indtægtsgrundlaget i orden. Derfor vil han starte som selvstændig.
– Min vision er at give de unge en uddannelse, så de kan klare sig selv, fortæller børnehjemmets leder Kalisto Mapunda. – Vi har tre unge på vej ud i livet nu: Hakimu Lanbarti og Knud Chekele er færdige som svejsere. Og Peter Salangi som elektriker.
Vil du være med til at give unge som Peter håb og en god start på voksenlivet?
For tiden samler BDM ind til at unge, som tidligere har boet på BDM støttede børnehjem, men som nu er flyttet ud og skal stå på egne ben, kan få støtte til videregående uddannelse som f.eks. elektriker, lærer eller sundhedspersonale.
Giv online her, benyt bank: 0994 – 4672131928 eller MobilePay: 36 945.
Mærk gaven til: Uddannelse til forældreløse unge