Festlig indvielse af pakkerum for stjernesalg

Nu er der plads til at pakke og sende de 50.000 bestilte adventsstjerner. Nyt, rummeligt pakkerum indviet i Christiansfeld.

Der er brug for albuerum, når der skal pakkes og sendes over 50.000 af Brødremenighedens berømte Herrnhut-stjerner på bestilling. Tirsdag den 25. oktober blev et særligt pakkerum indviet i en sidebygning til Brødremenighedens såkaldte Søstrehus.

Brødremenighedens præst Jørgen Bøytler og BDM’s generalsekretær Arngeir Langås trak det tanzaniske stof til side og indviede dermed pakkerummet.

Primus motor bag stjernesalget Erik Baun bød velkommen til omkring et halvt hundrede mennesker, der var mødt frem til festen og fejrede de nye lokaler med portvin og honningkager.

En glad Erik Baun bød velkommen.

Brødremenighedens præst Jørgen Bøytler indledte med et nedslag i stjernens historie. Stjernen blev opfundet for snart 200 år siden. En sirlig matematiklærer i Brødremenighedens skole i den tyske by Niesky fik sine elever til som matematikopgave at konstruere stjernen med de 25 spidser.

Jørgen Bøytler skitserede Herrnhut-stjernens historie.

Overskuddet fra salget af de 50.000 stjerner går til Brødremenighedens Danske Mission (BDM), som udfører missions- og sundhedsarbejde i Albanien, DR Congo, Tanzania og på Vestbredden i Israel-Palæstina.

– Stjernen minder os om Betlehemsstjernen, som ledte de vise mænd hen til Jesus som verdens frelser, sagde BDM’s generalsekretær Arngeir Langås i sin tale.

Arngeir Langås pegede på stjernen som symbol på håb og frelse.

Jesus omtales også som Morgenstjernen, som endnu mens det er mørkt bebuder, at dagen og lyset nærmer sig. På samme måde bringer Adventsstjernen fra Herrnhut lys i mørket og glæde for dem, der modtager den som adventsgave.

Og skulle nogen være bekymret for strømforbruget, så har Erik Baun undersøgt, at en stjerne på 13. centimeter kun bruger 3 kroner og 50 øre på de 40 dage, der går fra 1. søndag i Advent til Hellig Tre Konger.  

Omkring 50 personer var med til at fejre det ny pakkerum.

Læs mere og bestil på Adventsstjerner.dk.