Ny bog vil tænde debat om kristendommens rolle i samfundet

BDM’s generalsekretær Arngeir Langås bidrager med et kapitel i bogen ”Offentlighedsteologi”.

I BDM’s missionslande er det tydeligt: Kristendommen har afgørende betydning for landenes udvikling. Kristne værdier og kirkens engagement stimulerer alt fra uddannelse og sundhed til medier og politiske anskuelser.

Men er det også sådan i Danmark?

Ja, for den, der kender en smule til Danmarks historie, er kristendommens rolle særdeles tydelig. Inden der over hovedet var offentlige serviceydelser tilgængelige, tog kirken sig af samfundets syge, svage og udsatte. Diakonissestiftelsen, Kirkens Korshær og Frelsens Hær er blot nogle eksempler.

Religion, vold og fred

I nyudgivelsen Offentlighedsteologi belyses kristendommens rolle i samfundet med bidrag af en bred vifte af danske teologer. En af dem er BDM’s generalsekretær Arngeir Langås, som har skrevet et kapitel om ”Religion, vold og fred”.

Bogen belyser i en række kapitler sammenhængen mellem kristen tro, religiøs praksis og kirkens rolle i et åbent, pluralistisk og sekulært samfund.

Vi lever i to verdener

Kristendom og kirke er ikke en politisk debat – og en politisk debat ikke en gudstjeneste. Men det er de samme mennesker, som er begge steder, lyder det i en pressemeddelelse fra udgiverne.

Ønsket er at stimulere debatten om kristendommens samfundsmæssige rolle, skriver de.

– Der er mange virkelig gode kapitler i bogen, og temaet er vigtigt, siger Arngeir Langås.

Bogen er redigeret af Birgitte Stoklund Larsen, Jonas Adelin Jørgensen og Ulrik Nissen og udgivet på forlaget Eksistensen.