’Når Gud bevæger os, må vi flytte med’

Bettina og Morten Poulsen fra Aalborg rejser ud som missionærer til Tanzania den 1. august.

For Bettina og Morten Poulsen fra Aalborg er arbejdet med mennesker et kald. Nu udvider de blot deres sociale virkefelt fra Aalborg til Mwanza i Tanzania. Fra 1. august er parret ansat som missionærer i Brødremenighedens Danske Mission.

Falder naturligt at række ud til mennesker

– Når Gud sætter os i bevægelse, må vi flytte med, fortæller Bettina og Morten supplerer:

– Det er bare vokset frem i os, og det har hele tiden faldet os naturligt at række ud til mennesker, enten det er fælles arrangementer i vores boligforening eller at støtte mennesker med behov i vores professionelle arbejde.

Bettina har en kandidat i socialt arbejde og har de seneste otte år været leder i Barnets Blå Hus under Blå Kors i Aalborg. Huset er et tilbud for børn, der vokser op i familier med rusmiddelproblematikker.

Morten har en kandidat i pædagogisk sociologi og var indtil for nylig assisterende leder på Bo- og støttecenter Løvdal, Aalborg Kommune.

Sociale og sundhedsfremmende projekter

Selv om de nu ved, hvor de skal være næste par år, er der stadig mange ukendte faktorer i det nye job som missionærer for BDM. Brødrekirken i Vest-Tanzania-provinsen, har spurgt efter missionærer fra BDM til at arbejde i og udenfor Tanzanias næst største by, Mwanza. Hvad det konkret indebærer, finder de ud af sammen med den lokale Brødrekirke på stedet.

– Det ligger jo lige til højrebenet at fortsætte med det, vi er vant til at arbejde med herhjemme. Men vi ved også, at der vil være mange andre behov. Vi vil også gerne lave sundhedsfremmende projekter for de familier, der bor i byen, men det er for tidligt at sige, hvad der kan lade sig gøre, fortæller Bettina.

Hun har også en diplomuddannelse i teologi i bagagen, og den vil hun bruge, hvor det er muligt, til at inspirere og oplære lokale kirkeledere.

Har været udsendt til Kina og Tanzania

Morten er ”ferm med sine hænder”, som hun udtrykker det, og han nikker beskedent:

– Jeg har haft ansvaret for bygge- og renoveringsprojekter af bygninger i de institutioner, hvor jeg har været leder, og istandsat et par huse selv, smiler han og tilføjer, at det også var en del af jobbet, da han arbejdede på en kostskole i Tanzania.

For det er ikke første gang parret er udsendt. Morten har været leder af kostskoleafdelingen i den danske skole i Iringa, Tanzania, og Bettina har arbejdet som projektleder i en organisation i Kinas Yunnan-provins.

Parret har to små børn: Karen på 5 år og Victor på 3.

Generalsekretær i BDM, Arngeir Langås, glæder sig over, at man har fundet netop Bettina og Morten til opgaverne:

– Det er femten år siden BDM havde missionærer i Mwanza, så det er næsten noget pionéragtigt over det, der ligger foran dem. Det kræver mod at sådan gå ind i det ukendte. Derfor er vi også meget tålmodige i forhold til resultater, for først skal de lære swahili, og det tager tid at bygge relationer.

Arngeir Lanås har selv erfaring som missionær i Tanzania:

– Jeg synes, de er heldige, som kommer til et land, hvor man er dygtige til at samarbejde med missionærer. Vi beder til og tror på at Morten og Bettinas tilstedeværelse og samarbejde i mission vil bidrage til Guds rige i og udenfor Mwanza, og opfordrer missionsvennerne til at omslutte hele familien i forbøn.