Møbelgenbrugen i Christiansfeld genopstår

Alle interesserede inviteres til genåbning af BDMs Møbelgenbrug i nye lokaler i Lindegade 61 den 1. september kl 10.

Siden april har BDMs møbelgenbrug i Christiansfeld været lukket, men en ny lejeaftale er nu underskrevet, og den 1. september kl. 10 inviteres til reception i forbindelse med genåbning af møbelgenbrugen i de nye lokaler på Lindegade 61.

Den nye møbelgenbrug får støtte fra bl.a. Tyrstrup Kro.

Lokalerne på Lindegade 61.

Den nye start er til stor glæde for de frivillige. ”Vi kan mærke at byen har brug for en genbrugsbutik fordi de gerne vil bruge den meget. Så vi glæder os rigtig meget til at komme i gang igen,” siger Marianne Smits, en engageret frivillig i møbelgenbrugen.

Reaktionerne fra folk i lokalområdet har også vist at der er god folkelig opbakning til butikken ”Vi har fået så mange positive tilkendegivelser … Vi kan mærke at det har været savnet,” siger Marianne.

Eller som Svend Erik Kirsch, der også er frivillig, udtrykker det: ”Der er mange, der er glade ved det.”

Christian Aagaard fra BDMs bestyrelse orienterer de frivillige om de nye lokaler.

Et dedikeret frivillig team

I løbet af den kommende måned vil et dedikeret team af frivillige arbejde på at skabe en god atmosfære i de nye lokaler, hvor butikken skal blomstre. Straks efter at nøglerne blev overdraget stod de klar med koste og fejebakker, skitseplaner til indretning samt varer til at fylde butikken op med.

De frivillige ser frem til atter at byde kunderne velkommen, få en god snak og hjælpe med at finde de genstande, som kunderne har brug for.

De forventer at åbne i starten af september, men er klare til at modtage varer så snart lokalerne er rengjorte. Flere oplysninger herom vil blive offentliggjort senere.

De nye lokaler inspiceres.

Et imponerende stykke arbejde

Møbelgenbrugen er en af BDMs fire butikker. Den første genbrugsbutik blev etableret på Prætoriustorvet i Christiansfeld for 29 år siden. Sidenhen er flere kommet til: Møbelgenbrug, Shop Karibu i Søsterhuset og Lusangi genbrugsbutik på Fur. Derudover har BDM medejerskab med Mission Afrika af en butik i Snejbjerg.

Generalsekretæren for BDM, Arngeir Langås, er begejstret for genåbningen og de frivilliges engagement: ”Det er dejligt at Møbelgenbrug nu kan fungere videre på grund af de nye lokaler. Butikkens frivillige har i længere tid gjort et imponerende stykke arbejde. Selv om genbrugsarbejdet er relativt nyt i BDMs historie, er de frivilliges store engagement en påmindelse om, at det er på grund af de villige hjerter, at BDM har kunnet eksistere helt siden starten i 1843. Jeg håber butikken bliver til fortsat stor gavn for kunderne, med overskud som gør gavn for missionens store sag.

Vær med til at gøre en forskel

Selvom priserne er lave i en genbrugsbutik, så har de stor effekt. Hvert år bidrager BDMs butikker til at gøre en stor forskel for mennesker i Østafrika, Albanien og på Vestbredden.

Vil du være med til at gøre en forskel? Kontakt en af butikkerne eller sekretariatet, hvis du er interesseret i at være frivillig.