Klassisk koncert med fokus på kvinder

Pianist Michala Linn opfører fyraftenskoncert i Christiansfeld tirsdag den 21. februar. BDM fortæller om hjælpearbejdet blandt kvinder.

Tirsdag den 21. februar kl. 16 åbner Korsalen i Søstrehuset, Nørregade 14 i Christiansfeld for en spændende fyraftenskoncert med den unge klassiske pianist Michala Linn.

En god anledning til et besøg i Brødremenighedsbyen og Shop Karibu i stueetagen, inden man går op til en koncert kl. 16, der også byder på en kort introduktion til kvindelige klassiske komponister og Brødremenighedens Danske Missions indsats for at hjælpe kvinder i Albanien, Vestbredden og Østafrika.

Koncert om ”Uhørte kvinder”

Michala Linn opfører et repertoire af værker, der er komponeret af oversete kvindelige komponister. Nu turnerer hun over hele landet med koncerten ”Uhørte kvinder”.

Hun er uddannet på Syddansk Musikkonservatorium og har de senere år modtaget privatundervisning af kendte pianister som John Damgaard og Christina Bjørkøe. Lige nu studerer hun hos Lucy Parham i London, der underviser på The Guildhall School of Music and Drama.  

Fortæller om kvindernes kamp

I de 25 år, Michala har spillet klaver, er hun ikke en eneste gang blevet præsenteret for en kvindelig komponist. Men efter omfattende research har nu fundet de oversete komponister frem af gemmerne og er især betaget af Clara Schumanns værker. 

Dem vil hun præsentere i en times program, hvor hun mellem værkerne fortæller om kvindernes kamp i en tid, hvor kvinder ikke havde samme muligheder som mænd for at koncentrere sig om kunsten.

”Det gik mig virkelig til hjertet” 

I Gudme på Fyn fik hun følgende respons efter koncerten ”Uhørte kvinder”: 

”Jeg var helt betaget! Hun var så naturlig, udlagde musikken for os på en måde, som alle kan forstå.” 

”Jeg følte en ro, en afslapning. Michala Linn er jo helt ekvilibristisk. Fingrene går som tændstikker!” 

”Jeg blev så følelsesmæssigt berørt, at jeg næsten var ude af mig selv. Det gik mig virkelig til hjertet.” 

Koncerten er gratis for BDM’s frivillige. Ellers koster den kun kr. 100,- kontant eller på Mobile Pay, som betales ved døren.