Kipili: Det skete i 2022

Janice og Mads Jakobsen besøgte kirker og missionshuse i Danmark og England fra november 2021 til marts 2022, men kunne ikke besøge Hong Kong som planlagt på grund af Coronarestriktioner.

I marts tog parret tilbage til Tanzania og begyndte at forberede seminarer for kirkeledere, der bor langs Tanganyika-søen. Forberedelsen omfattede undervisning af ni lokale evangelister i undervisningens indhold. Evangelisterne blev også oplært i at lede diskussioner i små grupper på 4-8 personer.

Kirkeledere fra fem sogne langs søen deltog i disse seminarer.

– Vi talte om, hvad kirke er med fokus på, at Kristus er hovedet, kirken er hans krop, og vi er hans kropsdele. Målet var at opmuntre ledere til at opdage menneskers gaver og talenter i deres menigheder og bruge dem til at bygge Guds rige, fortæller Janice Leung Jakobsen.

Mellem disse seminarer rejste Janice og Mads til Sumbawanga for at besøge børnehjemmet Peter’s House og til Mpanda for at undervise i landsbyer med nyere brødremenigheder.

Til sidst, inden Janice og Mads Jakobsen tog afsted til videre missionsstudier på All Nations Bible College i England, arrangerede de et sidste seminar for evangelister og præster i Nkasi-distriktet. Det var et opfølgende seminar fra oktober sidste år.

Formanden for Brødrekirken i Tanzanias Rukwa-provins, pastor Simae, såvel som næstformand pastor Mwaikole, kom for at undervise om ledelse og tjenerskab. Evangelister fra hvert sogn præsenterede også de fremskridt, de har gjort i deres projekter, såsom kollektivt landbrug og husdyravl.

I skrivende stund er Janice og Mads Jakobsen i England for at bygge videre på deres uddannelse og vil forhåbentlig vende tilbage til Kipili næste efterår.

Svend Løbner ud fra rapport fra Janice Jakobsen.