Nu får endnu flere unge med handicap hjælp

Star Mountains rehabiliteringsarbejde på Vestbredden har nu bredt sig til Jenin i det nordlige Palæstina. Kommunen bød velkommen på en konference.

Det BDM-støttede rehabiliteringsarbejde på Vestbredden har nu bredt sig til Jenin, hvor Star Mountain Rehabilitation Center har indledt et samarbejde med kommunen og andre aktører på området.

Det blev markeret den 25. januar ved et møde på Jenins borgmesterkontor, hvor Star Mountain blev budt velkommen og knyttede relationer til andre organisationer, der arbejder med mennesker med handicap.

Jenin ligger i det nordlige Palæstina nær grænsen til Israel.

– Kommunen er meget interesserede i at samarbejde med os, men de har ikke økonomi til initiativer på handicapområdet, forklarer Niels Gärtner fra BDM’s søsterorganisation i Tyskland, Herrnhuter Mission Hilfe.

Han var med ved mødet og forklarer om baggrunden:

– Det var den første konference med Jenins kommunale administration. Vores arbejde med personer med handicap begyndte egentlig i Burqin i begyndelsen af 2021, men lokalerne på en skole var ikke særlig hensigtsmæssige. Jenin tilbød lokaler i en lejlighed, som var bedre egnet, og så kunne arbejdet fortsætte dér.

På det nye center tilbydes ergoterapi, fysioterapi og taleterapi til unge med udviklingshæmning. Medarbejderstaben består af en fysioterapeut, en logopæd, en socialrådgiver og ergoterapistuderende fra det arabisk-amerikanske universitet i Jenin.

Kommunen inviterede til rundbordskonferencen og udtrykte glæde over at kunne trække på ekspertisen fra Star Mountain.

– Star Mountain er velkendt i den nordlige del af Palæstina, og det ser ud til, at Jenin er en smule stolte over, at Star Mountain også vil arbejde i denne region. Konferencen skulle byde Star Mountain velkommen og forbinde spillerne i denne region, fortæller Niels Gärtner.