Husandagtskalender fylder 100 år

Det er 100 år siden Brødremenighedens Husandagtskalender udkom første gang med det formål at samle penge ind til BDM. Nu er den udkommet i jubilæumsudgave.

I år er det 100 år siden at Husandagtskalenderen udkom første gang. Den blev udgivet af Brødremenighedens Danske Mission for at samle penge ind til missionsarbejdet.

Kalenderen består af andagter, der er skrevet af 365 forskellige skribenter fra det kirkelige landskab. Præster, prædikanter og missionærer har hver skrevet en andagt ud fra de to bibelvers i Løsensbogen.

Husandagtsbogen er en afrivningskalender, der kan hænges op på opslagstavlen. Hver dag kan man rive en side ud og læse dagens andagtsstykke.

Løsensbog med inspiration til hver dag

Løsensbogen er en endnu ældre udgivelse fra Brødremenigheden. Bogen udkom første gang allerede i 1731. Siden er Løsensbogen udkommet hvert år og havde i 1980 et oplag på 1.25 millioner eksemplarer på 26 forskellige sprog. Den danske udgave udkom første gang i 1888.

Løsensbogen indeholder til hver dag et løsensord fra Det Gamle Testamente og en læretekst fra Det Nye Testamente. Der er hver dag også et vers fra salmebogen.

Løsensordene udtrækkes i Herrnhut, som det gjorde allerede i 1728, da Brødremenighedens stifter grev Zinzendorf gav menigheden et salmevers, der skulle være den kommende dags løsen. Løsensbogen udgives i dag på godt 40 sprog, og den bruges over hele verden.

Både Husandagtskalenderen og Løsensbogen kan købes i shoppen på www.adventsstjerner.dk.