Udgivet den
Af:bdm#

Herrnhut, Prag og Oberammergau

BDM’s medlemmer og venner har nu chancen for at besøge Brødremenighedens historiske rødder i den tyske by Herrnhut og får samtidig en enestående mulighed for at overvære det berømte Passionsspil i byen Oberammergau, som cirka en halv million tilskuere fra hele verden valfarter til, hver gang den lille by med blot 5300 indbyggere opfører deres imponerende passionsspil om Jesu lidelseshistorie.

Ifølge traditionen, opføres passionsspillene normalt med ti års mellemrum  og i de år, der markerer starten på et nyt årti. Altså 1990, år 2000, 2010 og så fremdeles…..

Dog ikke i 2020, hvor det 42. passionsspil i rækken blev aflyst på grund af Corona og udskudt til 2022.

Sammen med Felix Rejser er BDM klar med en bustur af en uges varighed (otte dage med syv overnatninger), hvor  Passionsspillet i Oberammergau blot er ét af mange oplevelser og højdepunkter i programmet.

Fra Oberammergau fortsætter turen til den tjekkiske hovedstad Prag. Her vil deltagerne og de to rejseledere, Erik Baun og Knud Elmo Knudsen, sætte fokus på  reformatoren Jan Hus (1369-1415).  Netop i år har Herrnhut eksisteret i 300 år, og byen har naturligvis fået sin helt egen udførlige plads i rejseprogrammet fra BDM og Felix Rejser.

Vi besøger blandt andet grev Zinzendorf’s slot og lægger også vejen forbi kirken i Bertelsdorf, hvor den fornyede Brødremenighed officielt blev stiftet den 13. august 1727.  I selve Herrnhut, hvor vi har afsat to hele dage, skal vi på byvandring, besøge Gudsageren, kirken og den sal, hvor den årlige udtrækning af de forskellige Bibel-vers, løsensordet, foregår, tilføjer den ene af turens to rejseledere, Erik Baun fra BDM.

Og så kan rejsedeltagerne også se frem til et besøg på   stjernefabrikken i Herrnhut, hvor der er lovet adgang til selve produktionshallen.

Busturen med BDM foregår i dagene 19.-26. juli.

Yderligere oplysninger om busturen, rejseprogram, pris og tilmelding hos Felix Rejser:    www.felixrejser.dk/509