Giv gratis behandling til fattige familier som Sabrinas

I disse dage modtager BDM’s givere et brev med opfordring til at donere penge, så fattige familier kan få gratis behandling på hospitalet i Sikonge.

Da lille Sabrina blev ramt af malaria, vidste mor Maria ikke sine levende råd. Familien havde knapt nok penge til mad, og derfor håbede hun bare, Sabrina ville komme sig.

Men feberen steg, og barnet døsede hen… Maria skyndte sig hen til nærmeste sundhedsklinik, som konstaterede, at barnet havde malaria og manglede blod. Derfor blev Sabrina henvist til Brødremenighedens Hospital i Sikonge 30 kilometer væk.

Men hvordan skulle de komme derhen? Maria skrabede alle sine småmønter sammen, og hendes mand tiggede naboer om hjælp. Så lykkedes det at betale for en motorcykeltaxi, der hurtigt kunne køre mor og barn på hospitalet.

Vel ankommet med kun 9 kroner på lommen, kunne Maria ikke betale for konsultation og slet ikke egenbetaling for indlæggelse og livreddende medicin. Men takket være trofaste givere, blev Sabrina alligevel indlagt og fik malariamedicin, blodtilskud, væske og pleje, så hun snart blev rask igen.

“Det er fattige børn som Sabrina, indsamlingen går til denne gang,” skriver generalsekretær Arngeir Langås i et brev til BDM’s givere.

“Gennem et særligt dispensationsprogram til de allerfattigste yder Sikonge Hospital gratis behandling, indlæggelse og operation til familier, som ikke har en chance for at betale selv. Den chance kan du give dem med din gave!”