Frivillige pensionister gør klar til endnu en Burundi-rejse

Birthe og Kaj Bruun arrangerer kursus for 150 personer i Brødrekirken i Bujumbura. Rejser ud i februar.

Kaj og Birthe Bruhn

En gang missionær, altid missionær. Birthe og Kaj Bruun fra Holstebro var missionærer i Kigoma, hvor de blandt andet byggede kirker i flygtningelejre for Burundi-flygtninge. Siden er det blevet til flere missionsrejser.

Den 13. februar 2023 rejser de to seniorvolontører efter planen ud igen. Denne gang til Burundis hovedstad Bujumbura, hvor de skal undervise 150 medlemmer af Brødrekirken i landet.

Med sig har de både en biskop og en præst. Biskoppen er Ezekiel Yona fra Tabora stift i Tanzania, som de arrangerer kurset sammen med. Præsten er Peder-Henning Søderstjerne fra Lønborg Kirke ved Tarm. Søderstjerne var i sin tid missionssekretær i BDM, da Birthe og Kaj Bruun var missionærer i Kigoma.

Fokus på unge

Kurset i Bujumbura har særligt fokus på unge. Brødrekirkens ledelse har udpeget to unge mænd til at inspirere flere unge til at engagere sig i kirkens arbejde. Den ene af dem skal læse teologi online – hvis han altså kan få fat i en computer. Det arbejder Birthe og Kaj Bruun på at skaffe.

Kurset i Bujumbura har kristendom og kirke som omdrejningspunkt. Birthe og Kaj Bruun faciliteter kurset og står selv for en del af undervisningen. Resten overlader de til biskoppen, præsten og lokale undervisere.

– Hver gang, vi er ude på missionsrejse, tænker vi: Nu er det sidste gang! Men vi kan ikke lade være med at rejse derud igen, smiler Kaj Bruun.

Som pensionister er deres underhold sikret, men de mangler endnu penge til selve rejsen.