Brødremenigheden markerer Christiansfelds 250-års jubilæum

Christiansfeld fik nedlagt de allerførste byggesten 1. april i 1773. Det markeres samme dato med musik og byvandring.

1. april er en vigtig dag i Christiansfelds historie. Byen fik nedlagt de allerførste byggesten selvsamme dato i 1773. Det markerer Brødremenigheden i samarbejde med Kolding Museum og Jazz I Trekanten, med en eftermiddag med oplæg, byvandring og musik.

Musik og byvandring i smukke omgivelser

Brødremenigheden inviterer til en spændende dag, fyldt med historiske og kulturelle oplevelser, som hylder Christiansfelds etablering. Dagen starter i den romantiske have Christinero, hvor alle borgere og nysgerrige inviteres med til et spændende oplæg fra Brødremenighedens præst og formand for BDM Jørgen Bøytler om byens grundlæggelse.

Herfra vil der være en stemningsfuld byvandring ind til Christiansfeld anført af Street Parade bandet Bermuda Brass Band, I samarbejde med Jazz I Trekanten. Bandet vil lægge melodi til de smukke omgivelser, imens deltagerne går ind mod kirkepladsen (Grev Zinzendorf Plads).

En hyldest til de første håndværkere

Den 1. april er noget ganske særligt for byen, da de første sten til de 4 første huse officielt blev nedlagt den selvsamme dato tilbage i 1773. Dette markers efter byvandringen med en kort højtidelighed foran 3 af de 4 huse, hvis grundsten blev nedlagt samme dag for 250 år siden. Brødremenighedens basunkor vil spille og der vil være fællessang.

Turen vil dernæst gå til Prætoriustorvet ved Brødremenighedens Hotel, hvis grundsten også blev nedlagt den 1. april 1773. Her vil der være en hyggelig og stemningsfuld fejring med New Orleans inspireret musik, og pølser og drikkevarer.

Arrangementet er gratis og starter klokken 14.