Udgivet den
Af:bdm#

Alle slap ud af FÆNGSLET

Alle slap ud af FÆNGSLET igen, da 50 frivillige medarbejdere fra BDMs butikker fik sig en hyggelig fridag på sommerudflugten i august

Stemningen var i top fra morgenstunden, da medarbejderne fra BDMs butikker tirsdag den 17. august steg ombord i bussen i Christiansfeld med kurs mod FÆNGSLET og Blå Kors Genbrug i Horsens. Forrest sad general- og missionssekretær Jens Peter Rejkjær, som nu er gået på pension. Med en vellykket udflugt fik han sat et flot punktum for syv år samarbejde med ildsjælene i BDMs handel og genbrugsarbejde.

Bag tremmer

Højdepunktet på turen var besøget på fængselsmuseet i Horsens, hvor turdeltagerne blev sluppet løs indenfor fængslets høje mure, og fik to timers som ”indsatte” på fængslets gange. Alle slap dog ud igen, lidt klogere på livet bag tremmer og de menneskeskæbners utrolige historier, som fortælles på museet.

Frokost og inspiration

En velsmagende frokost kokkereret af FÆNGSLETS café blev nydt med BDM som vært, inden turen gik videre til et besøg i Blå Kors´ 6000 kvadratmeter store genbrugscenter i byen. Her blev der hentet inspiration, delt idéer til det videre arbejde i egne butikker og serveret kaffe og kage i Café Himmelblå.

Ny general hilste på

Med på dagen var også BDMs nytiltrådte generalsekretær Arngeir Langås, som fik mulighed for at hilse på de mange frivillige. ”Handel og genbrug er en vigtig del af BDMs arbejde. De mange frivillige er uundværlige i missionen. Så det er dejligt at kunne takke dem for deres indsats ved at give dem lidt tilbage med en god sommeroplevelse”, siger Arngeir Langås.

Og efter responsen at dømme var de frivillige både glade for fællesskabet, maden og programmet på en sommerdag, hvor alle nød friheden både indenfor og udenfor fængslets mure.